Restaurant Week w Rzeszowie. Tym razem osiem restauracji
W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu najlepszych, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są przez dwa tygodnie, od 3 do 17 kwietnia br.
Nasze babcie posiadały umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania, dzięki czemu nic nie miało prawa się zmarnować. Dziś szybciej pomyślimy o wyrzuceniu pełnowartościowych resztek, niż zastanowimy się co by tu ciekawego z nich zrobić. A wystarczyłoby tylko trochę pomysłu i zaradności. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. Startuje kolejna - ósma - edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Bierze w niej udział prawie 400 restauracji z 35 miast w Polsce. To rekordowa liczba uczestników!
Wśród rzeszowskich przybytków kultury smaku biorących udział w wiosennej edycji znajdziecie restauracje: Capella Restaurant & Lobby Lounge (ul. Grottgera 28), The Garden Grill & Bar w Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów (al. Kopisto 1), Hoshi Sushi (al. Kopisto 1), Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L), Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29), Liszt (ul. Szopena 33), Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7) oraz Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów (ul. Dymnickiego 1B).
Cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są na stronie www.RestaurantWeek.pl.