Przyjrzyjmy się propozycjom na Restaurant Week przygotowanym przez Arkadiusza Pączka, szefa kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów.
Zapiekane gnocchi buraczane z gorgonzolą, chorizo, pieczone kurki na karmelizowanym czosnku
Menu A
• pikantne ciasto francuskie z wołowiną, prażone ziemniaki truflowe, concasse paprykowe, kiełki zielonego groszku,
• zapiekane gnocchi buraczane z gorgonzolą, chorizo, pieczone kurki na karmelizowanym czosnku,
• racuchy jabłkowe na maślance, gorzka czekolada, bita śmietana, owoce.
Menu B
• zielone szparagi w cieście ryżowym, zapiekane z serem cheddar, chutney z mango i brzoskwini, prażone orzeszki pini i smażony jarmuż,
• pieczony filet z dorsza z ziołowa kruszonką, puree z zielonego groszku z miętą, por w occie jabłkowym i olej koperkowy,
• pomidor w borówkowym occie balsamicznym, lody miętowe palona, biała czekolada, owoce.
Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.