Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap

Opublikowano: 2019-01-31 12:38:14, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.

Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z ZSzG w RzeszowieŁosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”
Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z ZSzG w Rzeszowie

Krzysztof Kowalski i Beata Łuka z ZSzG w Rzeszowie

Z nadesłanych zgłoszeń wybrano 19 propozycji, które spełniały wszystkie wymogi regulaminowe oraz reprezentowały odpowiednio wysoki poziom wizualny, jak i merytoryczny. W tej grupie znalazło się dwóch uczestników z Podkarpackiego Daniel Czaja z Mielca i Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie. Z 19-tki wyłoniono ostatecznie 8 finalistów. Wśród nich znalazło się także miejsce dla Krzysztofa Kowalskiego, który 6 lutego br. stanie przed ostatecznym egzaminem w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu w Kielcach.

Danie, którym będzie bronił tytułu nazywa się łosoś „ni z gruszki ni z pietruszki”. Do jego przygotowania użyte zostaną produkty z naszego województwa, ekologiczne miody oraz podkarpacki dżem dereniowy. Opiekunem Krzysztofa Kowalskiego z ramienia ZSG jest kierownik warsztatów szkolnych Beata Łuka.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij