Warsztaty kulinarne z Jagną Niedzielską w restauracji Grzesznicy
Jak przygotowywać śniadania, jak przyrządzać dania z produktów tradycyjnych czy wreszcie jak korzystać w kuchni z mięsa, owoców i warzyw. Na te pytania odpowie znana kulinarna ekspertka.
Jagna Niedzielska - tworzy bajki kulinarne, które przedstawiają autorskie przepisy , promuje produkty tradycyjne i regionalne, pisze artykuły do gazet o tematyce kulinarnej. Gotowała w programie „Kawa czy herbata”, prowadziła pokaz kulinarny, komponuje menu dla restauracji czy na imprezy okolicznościowe.
Podczas warsztatów kulinarnych, uczestnicy przyrządzą potrawy na podstawie pięciu autorskich przepisów.
- Po pierwsze... jemy śniadanie!
- Oszukuj - czyli jak suszona morela może stać się zdrową żelką, którą chętnie zjedzą dzieci.
- Mniej – więcej - czyli dlaczego warto jeść mniej, a częściej.
- Co się mieszasz - czyli przepisy z produktami tradycyjnymi w roli głównej. Skąd się biorą nasze produkty?
- Rozważni i romantyczni - czyli jak grać w kuchni owocami, warzywami i mięsem!
- Na warsztatach pokażę trendy, które mają pozytywny wpływ na naszą świadomość kulinarną – zachęca Jagna Niedzielska. - Jest bowiem mnóstwo rozwiązań dzięki którym możemy być świadomymi konsumentami, a także otworzyć się na nowe smaki.
warsztaty odbędą się w restauracja Grzesznicy (ul. 3 Maja) w najbliższą niedzielę (27 października), w godzinach: od 10 do 13. Cena to 75 zł od osoby. Rezerwacja miejsc: pod nr tel. - 17 852 06 66 lub pisząc na emaila – restauracja@grzesznicy.eu. Zaliczka przy rezerwacji miejsca: 30 zł (zapisy w restauracji).
Przepisy Jagny Niedzielskiej można znaleźć na www.bajkowesmaki.pl