Dorsz w panko ze szpinakiem

Opublikowano: 2023-12-10 16:09:52, w kategorii: Porady

Dorsz przyrządzony według zasad kuchni azjatyckiej.

 

Biuro prasowe
 

4 porcje

Czas: 45 minut 

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 1

 

Składniki:

200 g Panierki panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku

15 g Pasty miso House of Asia

50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara

600 g filetu z dorsza

2 jajka 

100 g maki pszennej 

200 g liści szpinaku 

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół 

500 ml oleju 

Sól i pieprz do smaku 

Szczypta cukru

 

Składniki:

  1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. 
    1. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą.  

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij