Weekend z kuchnią śródziemnomorską w Carrefour
W dniach 21 i 22 lipca w Carrefourze kulinaria z krajów śródziemnomorskich.
Fot. Carrefour
sieć zabiera swoich klientów do bogatego świata smaków Morza Śródziemnego, w którym przenikają się wpływy wielu kultur oraz tradycji. Wszystko to sprawia, że z kuchni francuskiej, hiszpańskiej, greckiej, bałkańskiej, a przede wszystkim z włoskiej, pochodzą ulubione dania wielu Polaków.
- Strefy Kuchni Świata to miejsca, gdzie odbywają się kulinarne podróże umożliwiające spotkania z egzotycznymi i niecodziennymi składnikami i potrawami. Dzięki temu próbowanie nowych potraw staje się nie tylko poznawaniem obcej kultury, ale także okazją do odkrywania siebie i własnych upodobań. Dlatego artykuły dostępne w Strefach Kuchni Świata Carrefour cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Porównująć pierwsze półrocze 2022 i 2023 roku, odnotowaliśmy znaczący wzrost obrotów ze sprzedaży produktów kuchni śródziemnomorskiej - mówi Przemysław Wolski, menedżer ds. zakupów, Dział Handlowy w Carrefour Polska.
Rozpoczynający się dziś Festiwal Kuchni Śródziemnomorskiej w hipermarketach i supermarketach Carrefour potrwa do 22 lipca. W tym czasie na półkach nie zabraknie produktowych klasyków i dowodów na fakt, że z artykułami dostępnymi na wyciągnięcie ręki, można ugotować pyszne dania, południowej kuchni.
Miłośnicy wyjątkowych specjałów z Francji, Włoch, Grecji czy Hiszpanii mogą zapoznać się również z aktualną gazetką Carrefour. Są w niej między innymi wyjątkowe promocje, które obejmują oryginalne pesto, oliwki prosto z Krety i maślane croissanty które zajęły pierwsze miejsce w konkursie Akademii Wypieków. Nowa gazetka to także ciekawostki o zwyczajach mieszkańców południowej Europy oraz proste przepisy na uwielbiane przez nich potrawy.