Wielkanocne wypieki z cukierni „Ciacho”

Opublikowano: 2013-03-26 10:00:00, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Kilka dni temu w Rzeszowie powstała nowa cukiernia – Ciacho. Mieści się przy ul. 8 Marca 2/8. Właścicielką jest Renata Glazer z Jasionowa pod Brzozowem. Tam także powstają wypieki.

Fot. KZ

Fot. KZ

 

Ciasta Renaty Glazer oparte są na tradycyjnych recepturach i przygotowywane z dobrych surowców. Choć właścicielka opiera swoje wypieki na starych, sprawdzonych przepisach, to lubi także eksperymenty. W taki właśnie sposób powstał placek, który nazywa się „3-bit”.

Generalnie w swej ofercie ma 28 ciast od najbardziej tradycyjnych, jak np. makowiec, sernik z żurawiną, ciasto góralskie czy też orzechowiec z jabłkami po ciekawe smakowo eksperymenty. Do wspomnianego „3-bit” można by dołączyć jeszcze snickersa, cappuccino czy ptasie mleczko z owocami. Wszystkim bardzo smakuje to nowe pomysły. Piecze także ciasto razowo-owsiane, a na specjalne zamówienie także mogą powstać ciastka dietetyczne, dla osób, które lubią słodycze, ale nie mogą ich z różnych względów jeść.

Na łasuchów czekają także ciasteczka np. serduszka jagodowe, cukiereczki, gwiazdki toffi czy cynamonki. Oczy radują ręcznie dekorowane listki kawowe oraz kwiatuszki, na odważnych czekają także… smalcówki. Jeśli jednak lubicie Państwo klasyczne, domowe wypieki to przed Świętami Wielkanocnymi warto zajrzeć na ul. 8 Marca, aby kupić murzynka kakaowego, szarlotkę czy śliwkowca. Ciacho po prostu palce lizać.

kz

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij