Wypieki z Irish Pubu czyli pomysły na czas pandemii

Opublikowano: 2020-05-12 09:59:46, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Sale Restauracji Irish Pub & SteakHouse w Rzeszowie są od dwóch miesięcy zamknięte. Ale kuchnia intensywnie pracuje i wszystko sprzedają.

Gastro pomysły na czas pandemii

Restauracja Irish Pub & SteakHouse w Rzeszowie była jednym z pierwszych obiektów gastronomicznych, który 12 marca br. ze względu na pandemię zamknął swoje podwoje. Ale jej szef kuchni i jednocześnie właściciel Maciej Grubman to twardy zawodnik. Nie załamał rąk, nie czekał narzekając, po prostu zaproponował „protezę” na trudne czasy - chleb prosto z pieca, chałkę własnego pomysłu. Jak widać na zdjęciu jego wypieki wyglądają nieziemsko prawdziwie.

Cena bochenka to 12 zł, chałki z kruszonką 15 zł. Robią także pasztety (15 zł) m.in. z karmelizowana gruszką, albo żurawiną i merlotem czy metaxą i śliwką. Zamówicie u nich pieczoną karkówkę (40 zł/kg), kiełbasę z szynki w słoiku (400 g/20 zł) czy pieczeń rzymską ze szparagami i kaparami (400 g/25 zł). Do wyszukanych smaków należy niewątpliwie pieczony rostbef sezonowany 60 dni jako wędlina (100 g/15 zł) czy polędwiczki wieprzowe marynowane w ziołach (100 g/7 zł). Zdarzyło im się zrobić nawet paprykarz z ekologicznego pstrąga, którego zamówili w Gospodarstwie Rybackim „Zielenica” Anny i Łukasza Skowrońskich.

Czekają na zamówienia pod tel. +48 792 446 021 lub przez FB, mogą też dowieźć. Na pewno warto spróbować.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij