E-sklep Podkarpackie Smaki od wegańskiej strony
Zakład Mięsny „Jasiołka”, znany przede wszystkim z wyśmienitych wędlin, pod własnym szyldem wypuścił na rynek dwa zupełnie nowe, i trochę „kolidujące” z dotychczasową działalnością, produkty. Są to smakowite wyroby przede wszystkim dla… wegan, całkowicie wolne od produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pierwszy to humus z pomidorami i pesto. Jego składniki to ciecierzyca gotowana, pomidory suszone, pesto, olej słonecznikowy, sól, przyprawy i zioła naturalne (czosnek, pieprz czarny mielony, tymianek, oregano, mięta suszona, rozmaryn), cebula oraz koncentrat pomidorowy i woda oczywiście.
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-owocowo-warzywne/humus-z-pomidorami
Drugi to pasztet wegański z ciecierzycy, fasoli czerwonej i papryki zamknięty w hermetycznym słoiczku. Jego składniki to fasola czerwona gotowana, ciecierzyca gotowana, papryka czerwona suszona, olej słonecznikowy, sól, przyprawy i zioła naturalne (czosnek, pieprz czarny mielony, tymianek, oregano, mięta suszona, rozmaryn), cebula oraz koncentrat pomidorowy i woda oczywiście.
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-owocowo-warzywne/pasztet-wegaki-z-papryk