Ręcznie obierane i krojone owoce w ofercie Makro Polska
Wyprodukowane opatentowaną technologią fresh cut, ręcznie obierane oraz krojone owoce są zdrową żywnością niewymagającą dodatkowej obróbki. Pakowane w modyfikowanej atmosferze (MAP) produkty te dłużej zachowują świeżość. W Makro są mieszanki różnych owoców, jak i produkty mono, krojone w plastry czy paski.\n
Fot. makro
Sieć hurtowni Makro Polska poszerza asortyment o wyprodukowane opatentowaną technologią fresh cut owoce krojone marki FructoFresh. W metodzie tej używane są wyłącznie owoce od sprawdzonych producentów w optymalnej fazie dojrzałości, niepasteryzowane oraz niemrożone.
Owoce wyróżniają się walorami smakowymi i wysoką wartością odżywczą. Zalewę stanowi wodny roztwór posiadający niewielką ilość cukru, kwasów cytrynowego i askorbinowego. Produkty pakowane są w modyfikowanej atmosferze (MAP), dzięki której dłużej pozostają świeże. Eliminuje to potrzebę używania jakichkolwiek środków konserwujących i chemicznych.
- Dzięki tej linii produktów klienci HoReCa oszczędzają czas i nakład pracy przy przygotowaniu dań. Z kolei dla klientów indywidualnych stanowi ona zdrową alternatywę na szybkie śniadanie, przekąskę w drodze do pracy czy dodatek do deseru. Bezpieczeństwo i wysoką jakość owoców gwarantuje międzynarodowy certyfikat bezpieczeństwa żywności (IFS) – wyjaśnia Paweł Pigoński, z Makro Polska.
W ofercie sieci hurtowni pojawiły się świeże mieszanki różnych owoców, jak i produkty mono, krojone w plastry i paski. Produkty dostępne są w opakowaniach 1 kg oraz 150 g.