Hotel Hilton Garden Inn: smak tart z kuchni czterech krajów
Podróże za wyjątkowymi daniami to cecha turystyki kulinarnej XXI wieku.
Dla ułatwienia poznania charakterystycznych smaków europejskich kuchni Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów zaprasza w aromatyczną podróż po Europie wyjątkowych tart.
W Restauracji The Garden Grille & Bar (Galeria Millenium Hall) goszczą w karcie menu cztery zupełnie różne tarty rodem z Hiszpanii, Francji, Niemiec i Włoch.
Elementy składowe tarty hiszpańskiej to: ziemniaki / chorizo / seler naciowy / cebula czerwona / krewetki / pomidor / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka.
Z kolei tarta francuska to słodki przysmak idealny na każdą okazję, szczególnie w porze deserów. A w niej gruszka / cukier / crème brûlée / porzeczki / mięta / śmietana / masło / mąka / jajka.
Solidną i sycącą tartę niemiecką wypełniają ziemniaki / kiełbasa biała / golonka wieprzowa / kapusta kiszona / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka.
A skład tarty włoskiej to klasyka prostoty: pomidor / mozzarella / brokuł / oliwki / rukola / pomidory koktajlowe / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka / natka pietruszki.