Restauracja The Garden: tarty z różnych krajów
Nowy rok to dobry czas na podróże te małe i duże.
Z tego założenia wyszedł Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów. I z tej okazji zaprasza w aromatyczną, kulinarną podróż po Europie szlakiem tarty.
W Restauracji The Garden Grille & Bar Rzeszów (al. Kopisto 1, Galeria Millenium Hall) od kilku dni zagościły trzy zupełnie różne tarty rodem z Hiszpanii, Francji, Niemiec.
Elementy składowe tarty hiszpańskiej to: ziemniaki, chorizo, seler naciowy, cebula czerwona, krewetki, pomidor, śmietana, masło, mąka, cukier, jajka.
Z kolei tarta francuska to słodki przysmak idealny na każdą okazję, szczególnie w porze deserów. A w niej gruszka, cukier, crème brûlée, porzeczki, mięta, śmietana, masło, mąka, jajka.
Solidną i sycącą tartę niemiecką wypełniają ziemniaki, kiełbasa biała, golonka wieprzowa, kapusta kiszona, śmietana, masło, mąka, cukier, jajka.
Wkróce pojawi się też tarta włoska. Jej skład poznamy niebawem.
Restauracja The Garden Grille & Bar to obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.