Wieprzowina na polskich szlakach kulinarnych

Ristorante Sicilia wprowadza do menu cielęcinę oraz penne all'arrabiata

Opublikowano: 2020-01-14 19:47:50, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Nie tak dawno świętowali ponowne uhonorowanie restauracji - na kolejny 2020 r. - międzynarodowym włoskim certyfikatem „Ospitalità Italiana”. A dzisiaj zapraszają na dania z regionu Lacjum, znajdującego się w centralnych Włoszech ze stolicą… w Rzymie.

Ristorante Sicilia – idą za ciosemRistorante Sicilia – idą za ciosem
Ristorante Sicilia – idą za ciosem

Włoski region Lacjum to nie tylko bogata historia, przepiękne krajobrazy, łagodny klimat śródziemnomorski, ale również góry, jeziora, lasy, gaje oliwne i miejscowości pełne historycznych niespodzianek. Lacjum to także wspaniała kuchnia o czym najłatwiej mogą przekonać się smakosze, którzy zawitają dzisiaj do lokalu Ristorante Sicilia w Rzeszowie (ul. Mickiewicza 9). Szef kuchni zaprasza na:

- saltimbocca alla romana - cielęcinę przygotowywaną na winie z szynką parmeńską,

- penne all'arrabiata czyli specjalny makaron w pikantnym sosie pomidorowym, a do tego rozgrzewające grzane winko.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij