Ristorante Sicilia wprowadza do menu cielęcinę oraz penne all'arrabiata
Nie tak dawno świętowali ponowne uhonorowanie restauracji - na kolejny 2020 r. - międzynarodowym włoskim certyfikatem „Ospitalità Italiana”. A dzisiaj zapraszają na dania z regionu Lacjum, znajdującego się w centralnych Włoszech ze stolicą… w Rzymie.
Włoski region Lacjum to nie tylko bogata historia, przepiękne krajobrazy, łagodny klimat śródziemnomorski, ale również góry, jeziora, lasy, gaje oliwne i miejscowości pełne historycznych niespodzianek. Lacjum to także wspaniała kuchnia o czym najłatwiej mogą przekonać się smakosze, którzy zawitają dzisiaj do lokalu Ristorante Sicilia w Rzeszowie (ul. Mickiewicza 9). Szef kuchni zaprasza na:
- saltimbocca alla romana - cielęcinę przygotowywaną na winie z szynką parmeńską,
- penne all'arrabiata czyli specjalny makaron w pikantnym sosie pomidorowym, a do tego rozgrzewające grzane winko.