Habana: tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku
Restauracja Habana Sport's Bar-B-Q w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. .
A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).
Tak właśnie powstał GĘŚ BURGER - kawałki długo pieczonej gęsi w sosie śliwkowym aromatyzowanym jałowcem podane w tradycyjnym podkarpackim proziaku z dodatkiem sałaty, pieczonego buraka i kiszonego ogórka. W zestawie gęś burger podany jest z kopytkami smażonymi w maśle szałwiowym i sałatka z czerwonej kapusty.
Cena zestawu 30 zł, a będzie on dostępny w dniach 8-11 listopada br. Natomiast sam Gęś Burger z dodatkami do wyboru w restauracji Habana Sport's Bar-B-Q (ul. 3 Maja 7) zagości aż do końca listopada br.