Gęsina w restauracji Folk w Rzeszowie

Opublikowano: 2019-11-05 20:15:47, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie zapraszają w dniach 4-17 listopada 2019 - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na dania z gęsiny.

Restauracja Folk: świętowanie przy stoleRestauracja Folk: świętowanie przy stole
Restauracja Folk: świętowanie przy stole

 

Już od poniedziałku, 4 listopada br., przez pełne dwa tygodnie na stołach Restauracji Folk w Rzeszowie zagości gęsina „na św. Marcina”.

Szef i mistrz kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu, które oparte jest na wyjątkowej jakości gęsinie. Na przystawkę ciepłą proponuje pasztet z gęsi na pszennej grzance z cebulą duszoną z rodzynkami (25 zł). Danie główne to konfitowany  gęsi filet, chutney z jabłek i pomarańczy, puree z pasternaku, sos cassis (czarna porzeczka), buraki graten i palone ziemniaki (80 zł). Deser bez gęsiny – polecane jest brownie z burakiem, piklowaną dynią w korzennej marynacie i z niezwykle esencjonalnym śliwkowym coulis (20 zł). Przy wyborze całego zestawu (można dania zamawiać także pojedynczo) cena 100 zł.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij