Gęsina w restauracji Folk w Rzeszowie
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie zapraszają w dniach 4-17 listopada 2019 - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na dania z gęsiny.
Już od poniedziałku, 4 listopada br., przez pełne dwa tygodnie na stołach Restauracji Folk w Rzeszowie zagości gęsina „na św. Marcina”.
Szef i mistrz kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu, które oparte jest na wyjątkowej jakości gęsinie. Na przystawkę ciepłą proponuje pasztet z gęsi na pszennej grzance z cebulą duszoną z rodzynkami (25 zł). Danie główne to konfitowany gęsi filet, chutney z jabłek i pomarańczy, puree z pasternaku, sos cassis (czarna porzeczka), buraki graten i palone ziemniaki (80 zł). Deser bez gęsiny – polecane jest brownie z burakiem, piklowaną dynią w korzennej marynacie i z niezwykle esencjonalnym śliwkowym coulis (20 zł). Przy wyborze całego zestawu (można dania zamawiać także pojedynczo) cena 100 zł.