Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja ogólnopolskiego festiwalu kulinarnego Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach. W Rzeszowie akces do wydarzenia gastronomicznego złożyło 7 restauracji.
Capella Restaurant & Lobby Lounge w Hotel Grand Ferdynand (ul. Grottgera 28)
Dwie z nich należą do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki:
- Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23)
- Capella Restaurant & Lobby Lounge w Hotel Grand Ferdynand (ul. Grottgera 28)
- Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7),
- Hoshi Sushi (budynek Galerii Millenium Hall, ul. Kopisto 1),
- Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29),
- Patio w Grand Hotel Rzeszów (ul. Dymnickiego 1a)
- Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L).
Na klientów czeka trzydaniowe menu – przystawka, danie główne, deser w cenie 49 zł za osobę. Może być ono w wersji mięsnej, bezmięsnej, wegetariańskiej, a nawet wegańskiej.
Jesiennej edycji towarzyszy kampania społeczna #KochajJedzenie. Jest to kontynuacja i zarazem kolejna odsłona zapoczątkowanej wiosną kampanii #SzanujJedzenie. Promuje ona dojrzałą miłość do jedzenia, opartą nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ zwyczajów żywieniowych na środowisko. Dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji i wyboru menu, podczas festiwalu nie marnuje się żywności.