Hilton Garden Inn Rzeszów - nowe menu już za progiem
Rodzinny, tradycyjny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, a może wieczór we dwoje. Takie propozycje snują praktycznie wszystkie restauracje w Rzeszowie. Ale możliwość spędzenia wolnego czasu przy akompaniamencie regionalnych smaków oraz dań kuchni międzynarodowej serwowanych w Restauracji The Garden Grille & Bar Rzeszów – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to już bardzo konkretna propozycja.
Codziennie na I piętrze hotelu (al. Kopisto 1) w godz. 12.00-22.00 można smakować dania - pomysły na dobrą kuchnię sygnowane nazwiskiem szefa kuchni Arkadiusza Pączek. Teraz prezentuje on kilka swoich nowych potraw w jesiennych barwach i fuzjach aromatów. Premiera nowej karty już w najbliższy poniedziałek!
Jako pierwszy prezentowany jest krem ziemniaczano-kurkowy z konfitowanym czosnkiem (smażony pieprznik jadalny / kwaśna śmietana / prażona kasza pęczak), kolejne danie to polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim (naleśnik ziołowy / puree z pieczarek / parmezan / pieczone warzywa). I na koniec carpaccio ze śliwek z lodami cynamonowymi (beza kawowa / kruszonka piernikowa z białą czekoladą i śliwowicą). Za kilka dni będą już w jesienne karcie.