Stolarnia: nowości szefa kuchni

Opublikowano: 2019-07-31 09:11:40, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nieduży ale ze smakiem urządzony lokal.

Stolarnia: nowości szefa kuchniStolarnia: nowości szefa kuchniKaszanka na wiejskim chlebie z pastą słonecznikową i konfiturą z czerwonej cebuli
Stolarnia: nowości szefa kuchni

Pod adresem Słowackiego 8 znajdziecie m.in. kilka wersji proziaków, a szczególne zainteresowanie wywołuje proziak z szarpaną wieprzowiną, jak i proziak z jajkiem sadzonym i bekonem – idealne na treściwe śniadanie.

Ale jak każdy lokal z pomysłami, wprowadzają non stop nowości. Tym razem do przetestowania są cztery nowe dania. Na przystawkę tatar ze śledzia na pumperniklu (16 zł) oraz proziak z gzikiem (13 zł). Jest także nowa zupa – kwaśnica na wędzonym żeberku i wędzonym boczku (16 zł) oraz bigos po bieszczadzku z grzybami leśnymi, kiełbasą, kawałkami wieprzowiny, kurczaka i boczku (porcja 24 zł). 

A jak jeszcze będzie trochę miejsca warto znów sięgnąć po ich klasyczne danie: kaszankę na wiejskim chlebie z pastą słonecznikową i konfiturą z czerwonej cebuli (16 zł). Przetestowane wielokrotnie - skutecznie karmi!

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij