Stolarnia: nowości szefa kuchni
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nieduży ale ze smakiem urządzony lokal.
Pod adresem Słowackiego 8 znajdziecie m.in. kilka wersji proziaków, a szczególne zainteresowanie wywołuje proziak z szarpaną wieprzowiną, jak i proziak z jajkiem sadzonym i bekonem – idealne na treściwe śniadanie.
Ale jak każdy lokal z pomysłami, wprowadzają non stop nowości. Tym razem do przetestowania są cztery nowe dania. Na przystawkę tatar ze śledzia na pumperniklu (16 zł) oraz proziak z gzikiem (13 zł). Jest także nowa zupa – kwaśnica na wędzonym żeberku i wędzonym boczku (16 zł) oraz bigos po bieszczadzku z grzybami leśnymi, kiełbasą, kawałkami wieprzowiny, kurczaka i boczku (porcja 24 zł).
A jak jeszcze będzie trochę miejsca warto znów sięgnąć po ich klasyczne danie: kaszankę na wiejskim chlebie z pastą słonecznikową i konfiturą z czerwonej cebuli (16 zł). Przetestowane wielokrotnie - skutecznie karmi!