Najlepsze burgery Browaru Manufaktura
Browar Manufaktura w Rzeszowie w Dzień Burgera zaprasza szczególnie do spróbowania swoich TOP-owych pozycji.
W lokalu przy ul. Słowackiego 16 własnoręcznie przygotowują bułki i wypiekają je na miejscu, podobnie jak i wybierają najlepszej jakości mięso wołowe na najważniejszy ich składnik. Do przetestowania czekają:
✔️ Burger po rzeszowsku,
✔️ Vege burger,
✔️ Burger Manufaktura.
Hamburger – kanapka (sandwicz) z kotletem z mięsa wołowego. Porcja mięsa mielonego uformowana jest tu w płaski, okrągły placek, następnie usmażona lub upieczona bez panierki na ruszcie (grillu). Gotowy kotlet bywa zwykle umieszczany między dwoma kawałkami lekko przypieczonej, poprzecznie przeciętej bułki oraz ugarnirowany dodatkami takimi jak sałata, pomidor, ketchup, majonez, ogórek konserwowy. W języku polskim słowo „hamburger” oznaczać może także sam, niepanierowany kotlet z mięsa mielonego.