Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie
W sobotę, 27 kwietnia br., na rzeszowskim Rynku w godz. 9.00-18.00 będziemy mogli zobaczyć wydarzenie jakiego w stolicy regionu jeszcze nie było. V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie to święto najlepszego smaku i polskich tradycji kulinarnych.
Janusz Pyra, szef kuchni Restauracja Folk w Hotel Bristol Tradition & Luxury wraz z Waldemar Hołówka z Klub Szefów Kuchni przygotowali wydarzenie, w którym udział wezmą najlepsi polscy kucharze, jak i adepci tej sztuki. Uczestnicy Festiwalu wykażą się znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi trendami. Każda ze startujących ekip przygotowuje 8 porcji dania głównego. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są comber z sarny i olej z esencją masła.