Czarny Koń – już od 10 dni dobrze karmi
Na zapowiadane otwarcie czekaliśmy bardzo długo, aż wreszcie w środę, 3 kwietnia br. (w środku tygodnia?) drzwi zostały szeroko otwarte. W samy sercu miasta zaczęła nas karmić kuchnia Restauracji Czarny Koń i widać od razu, że będzie to raj dla mięsożerców.
W eleganckim lokalu przy ul. Przesmyk 6 czekają dania generalnie po męską część klientów. Kuchnia serwuje tylko polską wołowinę, więc jeśli lubicie dobrego steka warto go tu spróbować – dostaniecie tu soczysty kawał wołowiny w zestawie z opiekanymi ziemniakami z rozmarynem, warzywami, pieczarkami i sosami. Jeśli macie ochotę na klasykę niedzielnego obiadku czyli schabowego z ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą to tu taki znajdziecie w cenie 18 zł. Wprowadzili również czarne burgery (100% wołowiny, świeże warzywa i wypiekana na miejscu bułka), które w zestawie z frytkami kosztują tylko 17 zł.
fot. Facebook/Czarny Koń