Śniadania w Stolarni - nowa oferta
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, na początku tego roku odświeżyło znacznie swoją kartę menu.
W tym niedużym, ale ze smakiem urządzonym lokalu (ul. Słowackiego 8) możecie spróbować ciekawych aranżacji dań i potraw, których korzenie tkwią mocno w podkarpackiej tradycji kulinarnej. Mają kilka wersji proziaków, a szczególne zainteresowanie wywołuje proziak z szarpaną wieprzowiną (26 zł), jak i proziak z jajkiem sadzonym i bekonem (14 zł) – idealne na treściwe śniadanie. Dla bardzo głodnych polecane jest z rana Śniadanie Stolarza (18 zł) z 2 kiełbaskami, 2 jajkami sadzonymi, fasolką i warzywami – trochę w angielskim klimacie.
Nowością w karcie są na pewno krem cebulowo-serowy (15 zł) oraz hreczanyki za 25 zł (kotleciki z kaszy gryczanej zmieszanej z mielonym mięsem) czy fuczki za 19 zł (ciasto naleśnikowe połączone z pokrojoną kapustą kiszoną).