Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie

Opublikowano: 2019-03-26 22:08:48, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

W sobotę, 27 kwietnia br. na Rzeszowskim Rynku odbędzie się 5. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. Jego organizatorami są Waldemar Hołówka - Fundacja Klubu Szefów Kuchni i Janusz Pyra z ramienia Hotelu Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie.

Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie

Celem głównym Festiwalu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków Kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.

Przedmiotem Festiwalu jest danie główne i deser.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:

- comber z sarny

- olej z esencją masła

Obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są:

- owocowe runo leśne.

- sery długo dojrzewające Skarby Serowara: Bursztyn, Rubin i Szafir.

- produkty CHEFS CULINAR

• aromat – do wyboru (jaśmin, grzyby suszone, sosna, lipa , poziomka).

• produkty liofilizowane – do wyboru (puder z pomidora, groszek i malina liofilizowana).

Wszystkie zgłoszenia konkursowe ekip kucharskich należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 15 kwietnia br.

 

Regulamin i arkusz zgłoszeniowy znajdują się:

REGULAMIN: https://drive.google.com/file/d/18seWwLUqQNRPYSzH2_5Ikg7A6GgUdbFi/view?usp=sharing

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY: https://drive.google.com/file/d/1xCHmFxD1_1crczwYbFUo2PLMG9R9VD-U/view?usp=sharing

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij