Karczma Wacławówka: domowa kuchnia w Rzeszowie
Krótka karta, dania dopracowane do perfekcji, przygotowywane na bieżąco. Tak właśnie jest w Karczmie Wacławówka w Rzeszowie, mieszczącej się w drewnianym domu, którego historia sięga początku ubiegłego wieku.
W tej chałupie (ul. Strażacka 7) wychowała się obecna współwłaścicielka restauracji; a kuchnia jej dziadków dała początek i była inspiracją menu karczmy, która stawia na proste, domowe dania. Szefowa kuchni, która jest od początku, czuwa i pilnuje, żeby każde wydawane danie miało znakomicie zapamiętany przez nas „smak dzieciństwa”.
Dzisiaj proponują krem z pomidorów, zupę kurkową, a na główne pieczone żeberka podane na kapuście zasmażanej z ziemniakami (przetestowane, WYBORNE!!!) oraz mielone kotleciki wołowe z sosem grzybowym podane z ziemniakami i zieloną fasolką.