Wiosenne przebudzenie w menu Hilton Garden Inn Rzeszów
Wiosna tuż tuż! Można się o tym przekonać lustrując karty menu w rzeszowskich restauracjach.
Przez cały marzec br. Restauracja The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (al. Kopisto 1) zaprasza na wiosenne sałatki w trzech kompozycjach. Zastrzyk witamin gwarantowany, a koszt każdej to 25 zł.
Trzeba przyznać grację nie tylko pomysłodawcy składu samych sałatek, te podejrzewamy wyszły spod ręki szefa kuchni Arkadiusza Pączka, ale i twórcy ich nazw. Czy wpływ na ich brzmienie miał czas zbliżającego się Wielkie Postu? Nie wiemy, ale jedno trzeba przyznać – w pamięci pozostają.
Sałatka „Na Pokuszenie”:
pierś kurczaka w occie balsamicznym i pomarańczach, blanszowane liście kapusty, pikantny sos ananasowy, pomidorki koktajlowe, seler naciowy, plastry parmezanu, chips zbożowy, sałaty, kiełki amarantusa, prażone orzechy nerkowca.
Sałatka „Nie Grzech”:
marynowany filet z dorsza, miód akacjowy, sok z pokrzywy, mus z palonej marchewki i groszku cukrowego, chips zbożowy, jarmuż, młody szpinak, sałaty, kiełki zielonego groszku, ziemniak truflowy, czarny sezam
Sałatka „Zakazany Owoc”:
szynka parmeńska, karmelizowany ser kozi, szałwia hiszpańska na mleku kokosowym, grzanka z czarnego biszkoptu, rodzynki, batat w syropie z marakui, borówka, truskawka, melon, sałaty, kiełki buraka