Światowy Dzień Pizzy spędź w Gościńcu
W menu mają ich 20 rodzajów - ceny w przedziale 19-29 zł - w tym aż CZTERY wersje podkarpackie: „Góralską”, „Wiejską”, „Z grzybami” oraz… „Rzeszowską”.
Pizza – związana nierozerwalnie z tradycją kuchni włoskiej, ale obecnie robiona praktycznie chyba pod każdą szerokością geograficzną. W tej najprostszej wersji to obecnie płaski placek z ciasta drożdżowego, posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem (powinna być mozzarella) i ziołami, pieczony w mocno nagrzanym piecu. Dla wielu najlepsza wersja, bez udziwnień i zbędnych dodatków, chętnie też zamawiana przez wegetarian.
Jedne z ciekawszych smakowo pizz tworzy główny pizzer Zajazdu Gościniec (ul. Przemysłowa 3) Pan Marian. Codziennie w godz. 10.00-20.00 robi on fenomenalne pizze o średnicy 32 cm. W cenniku jest ich 20 rodzajów - ceny w przedziale 19-29 zł - w tym aż CZTERY wersje podkarpackie: „Góralska” (mozzarella, boczek, ser owczy, cebula, ogórek kiszony), „Wiejska” (kiełbasa wiejska, cebula, ogórek kiszony, ser Favita, czosnek, pietruszka, ser), „Z grzybami” (ser, sos, pieczarki, borowiki, czosnek, cebula) oraz… „Rzeszowska” (cielęcina, pomidor, papryka, czosnek, cebula, ser). Jest w czym wybierać!