Odkryj włoskie pasty w The Garden Grille&Bar
Specjały kuchni włoskiej zadomowiły się w restauracji Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów. Szef kuchni Arkadiusz Pączka w miesiącu luty zaprasza na włoskie makarony w trzech różnych smakach.
Restaurację bez problemu znajdziecie na I piętrze Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1). Krótka karta menu zawiera na początku propozycję przekąsek-grzanek czyli bruschetta. Kto pamięta, że pierwotnie były prostym daniem rolników – plantatorów oliwek. Teraz dumnie się prężą na talerzu: bruschetta z karmelizowaną gruszką i serem gorgonzola; z pomidorami, bazylią i mozzarellą oraz z pastą oliwkową i parmezanem. Idealnie pasują do kieliszka dedykowanego wino, które można także zamówić do spokojnego celebrowania sjesty.
Na smakoszy "kuchni Południa" czekają trzy rodzaje makaronów. Świeże Papardelle z m.in. siekaną wołowiną, prawdziwkami, suszonymi pomidorami i parmezanem (35 zł). Świeże Tagliolini – makaron barwiony sepią w maślano-szparagowym sosie z krewetkami, pomidorkami cherry, ricottą oraz chipsem z jarmużu (33 zł). Świeże Rigatoni z serami mozzarellą, gorgonzolą, parmezanem, blanszowanym brokułem i posypką z groszku cukrowego (27 zł).
Zdecydowanie warto spróbować.