Odświeżone menu w Cafe Stolarnia
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2019 roku wprowadzeniem nowej karty menu. Jej idea i pomysły to efekt współpracy „artystów kuchni” czyli Szymona Berłowskiego oraz Adriana Szopy.
W niedużym, ale ze smakiem urządzonym lokalu (ul. Słowackiego 8) możecie spróbować ciekawych aranżacji dań i potraw, których korzenie tkwią mocno w podkarpackiej tradycji kulinarnej. Mają kilka wersji proziaków, a szczególne zainteresowanie wywołuje proziak z szarpaną wieprzowiną. Nowością w karcie - adekwatną do zimowej pory – są na pewno krem cebulowo-serowy oraz hreczanyki (kotleciki z kaszy gryczanej zmieszanej z mielonym mięsem) czy fuczki (ciasto naleśnikowe połączone z pokrojoną kapustą kiszoną).