Premiera nowego menu w UKI Ramen & Gyoza Bar
W piątek, 25 stycznia br., w barze UKI Ramen & Gyoza w Rzeszowie - zaserwowano gościom nowe menu, w którym – jak zapewniali kucharze - znajdują się absolutne bestsellery kuchni azjatyckiej. Spora z nich część są to dania, o które stali klienci baru od dawna pytali, dlatego postanowiono je wprowadzić do menu.
Flagowe dania baru UKI Ramen & Gyoza (ul. Grunwaldzka 4) czyli Ramen i Gyoza pozostają. Co tydzień serwowany będzie inny Ramen oraz inne pierożki Gyoza. Znikają natomiast Noodle, które ustąpiły miejsca nowym smakom.
Spróbowaliśmy z nowości danie Bao Bao, zwane także inaczej baozi czyli bułeczki z mąki pszennej z mięsnym nadzieniem. Bao gotuje się na parze i podaje – przynajmniej w Chinach - z pastą chilli i sosem sojowym. W rzeszowskiej wersji Bao Bao mięsa było zdecydowanie jak na lekarstwo, a smak całości zabił… smak majonezu. Oj, zawiedliśmy się niestety. Zestaw dwóch bułeczek na wynos w cenie 14 zł.