Nowe smaki lodów w Gelateria Bianca
Lody zimą, w Rzeszowie? Wbrew powszechnej opinii lody jedzone zimą nie szkodzą zdrowiu, a nawet mogą wyleczyć gardło. Kawiarnia Gelateria Bianca zachęca jak może serwując co rusz nowe smaki lodów, adekwatne do pory roku. I wzorem szanujących się lodziarni nie serwuje lodów w gałkach, a nakłada specjalną szpatułką.
Dawniej wystarczyły czekolada, śmietanka i truskawka i wszyscy byli zadowoleni. Teraz już nawet słony karmel i masło orzechowe nie robią na kliencie wrażenia, bo takie smaki ma każda z szanujących się lodziarni. Żeby odnieść sukces, trzeba się zaproponować coś oryginalnego. I dlatego w witrynach Gelateria Bianca (Rzeszów, ul. 3 Maja 1) zagościły zimowe smaki lodów. W grudniu dołączyły lody piernikowe, sernikowe, czekoladowe 70%, a w styczniu – od kilku dni – mamy sernik z kajmakiem i orzechami, wiśnia z czekoladą, mascarpone z nutellą i banan z makiem.