Forum Liderów Rozwoju

Poczuj „dzikie” smaki

Opublikowano: 2018-11-28 14:19:06, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Dania z dziczyzny stanowią część z wielu specjałów naszej tradycyjnej polskiej kuchni. Zdobywają coraz to większą popularność i nic w tym dziwnego, gdyż Ich aromat i smak zyskały już wielu wielbicieli, a wartości odżywcze zachęcają do jak najczęstszego ich spożywania.

Poczuj "dzikie" smaki

Na cały listopad Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji Garden Grill & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) przygotował specjalne menu, w którym znajdziemy dania z mięsem z bażanta, siekanym mięsem z jelenia oraz dzika. Czasy, gdy mięso ze zwierzyny łowieckiej było zarezerwowane tylko dla najbogatszych, dawno minęły, dzięki czemu dania z dziczyzny podbijają nasze stoły.

Jeszcze przez trzy dni w Restauracji Garden Grill & Bar w specjalnej karcie menu znajdziecie:

- pierś z bażanta, pierożki z kalarepy z ricottą i palonym czosnkiem, cytrusowy mus z batata, ziołowy kawior,

- zupa z siekanym mięsem z jelenia, kasztany, karmelizowana dynia, esencja z grzybów leśnych, chips z jarmużu,

- zraz z dzika, kiszona czerwona kapusta, puree z dyni piżmowej, zielony groszek, posypka z razowego chleba.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij