Dobra gęsina i jeszcze lepsze wina
W piątek, 16 listopada br., w Restauracji Folk - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - w Hotel Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie zagości gęsina!
Szef kuchni Janusz Pyra zaprasza na kolację komentowaną, której tematem przewodnim będzie gęsina oraz wina świętomarcińskie, a całe spotkanie umili muzyka na żywo.
W menu wieczoru:
- pasztet z gęsi w szpinakowym piasku, coulis z pieczonych jabłek z chrzanem, konfitura z gruszek
- pierogi z gęsi, puree z czerwonej kapusty, prażone orzechy
- konfitowana gęś, kluski ziemniaczane z buraczkami, zapiekanka z buraczków, puree z pieczonych jabłek z chrzanem, sos z czerwonego wina
- brownie z buraka, lody z dyni, sos z zielonej pietruszki
- wino świętomarcińskie z piwnicy Turnau