Dobra gęsina i jeszcze lepsze wina

Opublikowano: 2018-11-16 18:29:09, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

W piątek, 16 listopada br., w Restauracji Folk - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - w Hotel Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie zagości gęsina!

Dobra gęsina i lepsze wina

Szef kuchni Janusz Pyra zaprasza na kolację komentowaną, której tematem przewodnim będzie gęsina oraz wina świętomarcińskie, a całe spotkanie umili muzyka na żywo.

W menu wieczoru:

- pasztet z gęsi w szpinakowym piasku, coulis z pieczonych jabłek z chrzanem, konfitura z gruszek

- pierogi z gęsi, puree z czerwonej kapusty, prażone orzechy

- konfitowana gęś, kluski ziemniaczane z buraczkami, zapiekanka z buraczków, puree z pieczonych jabłek z chrzanem, sos z czerwonego wina

- brownie z buraka, lody z dyni, sos z zielonej pietruszki

- wino świętomarcińskie z piwnicy Turnau

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij