Do wygrania unikalna książka kucharska
Kuchnia Zamek Dubiecko - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - bierze czynny udział w „Tygodniu Kuchni Polskiej”.
Z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości, w dniach 5-11.11.2018 r. (a nawet specjalnie przedłużają to do poniedziałku, 12 listopada) będzie można spróbować u nich nowoczesnych interpretacji dań sprzed 100 lat! W autorski wykonaniu szefa kuchni Piotr Kaciuba.
Z okazji tego ogólnokrajowego wydarzenia - „Tydzień Kuchni Polskiej” - wydano książkę kucharską / album pt. „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”. Dwie z tych publikacji mogą otrzymać osoby, które udostępnią na swoim profilu na Facebooku post konkursowy, odpowiedzą poprawnie na poniższe dwa pytania, a odpowiedź prześlą na adres malowy kazetmedia@gmail.com i zostaną szczęśliwie wylosowane przez Beatę Kołcz z Zamku Dubiecko.
Na odpowiedzi czekamy do poniedziałku 12 listopada br. do godz. 12.00, a ogłoszenie wyników konkursu tego samego dnia o godz. 15.00 na stronie internetowej www.szlakpodkarpackiesmaki.pl, www.podkarpackiesmaki.pl oraz na profilu www.facebook.com/podkarpackie.smaki
Pytania konkursowe:
- W którym roku biskup Ignacy Krasicki po raz ostatni przebywał u swego brata Antoniego w Dubiecku, kiedy to po kuracji odbytej w Wiedniu spędził zimę w apartamentach na zamku.
- Szef kuchni Restauracji Zamku Dubiecko Piotr Kaciuba przygotował do jesiennej karty menu danie-zupę: consomme rybne z warzywami i pierożkami z farszem z jesiotra. Jesiotry określane kiedyś jako królewskie ryby (często pojawiały się na ucztach wydawanych przez koronowane głowy) są długowieczne, do jakiego wieku mogą dożyć?