Poczuj „dziki” smak jesieni
Dania z dziczyzny stanowią część z wielu specjałów naszej tradycyjnej polskiej kuchni. Zdobywają coraz to większą popularność i nic w tym dziwnego, gdyż Ich aromat i smak zyskały już wielu wielbicieli, a wartości odżywcze zachęcają do jak najczęstszego ich spożywania.
W listopadzie Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji Garden Grill & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) przygotował specjalne menu, w którym znajdziemy dania z mięsem z bażanta, siekanym mięsem z jelenia oraz dzika. Czasy, gdy mięso ze zwierzyny łowieckiej było zarezerwowane tylko dla najbogatszych, dawno minęły, dzięki czemu dania z dziczyzny podbijają nasze stoły.
Już od poniedziałku, 5 listopada br., w Restauracji Garden Grill & Bar w specjalnej karcie menu znajdziecie:
- pierś z bażanta, pierożki z kalarepy z ricottą i palonym czosnkiem, cytrusowy mus z batata, ziołowy kawior,
- zupa z siekanym mięsem z jelenia, kasztany, karmelizowana dynia, esencja z grzybów leśnych, chips z jarmużu,
- zraz z dzika, kiszona czerwona kapusta, puree z dyni piżmowej, zielony groszek, posypka z razowego chleba.