Piekarnia Nawłoka - słodkości nie tylko na dzień dobry
W rzeszowskiej Piekarni HELVA, o której wszyscy mówią Piekarnia Nawłoka cudowna atmosfera. Wystarczy tylko rozejrzeć się po półkach pełnych pachnącego pieczywa i ciast.
Wyselekcjonowana mąka, naturalne składniki oraz sprawdzone receptury – to cała tajemnica sukcesu ich pieczywa. Tą rodzinną piekarnią kieruje Elżbieta Nawłoka, ale bez pomocy synów Konrada i Karola oraz córek Agaty i Natalii nie byłoby łatwo. I wprawdzie historia piekarni sięga odległych czasów, to rodzina Nawłoków prowadzi ją od 1994 r.
W sklepie firmowym (Rzeszów, u. Reformacka 5) znajdującym się w pobliżu kościoła garnizonowego, kiedyś oo. reformatów, pełno wypieków do wyboru. Mnie zaciekawiły eklery kipiące smakiem, ciastka-przegryzki i smaczne przekąski, które czekają na głodnych. Wystarczy kupić i zanim przekroczysz próg sklepu już jesz.