Sierpniowe menu restauracji Patio w Grand Hotelu
Sierpniowe menu Restauracji Patio to wypadkowa pomysłów i umiejętności artystów sztuki kulinarnej.
To była prawdziwa radość spróbowania (dosłownie po łyżeczce lub dwie) każdego z nich na co oczywiście wpływ miała ich ilość: w nowej karcie menu znajdziecie bowiem pięć przystawek, cztery zupy, pięć głównych dań mięsnych, po dwa dania rybne i pasty oraz trzy desery.
Nie ma szansy na opisanie każdego, w dużym skrócie elegancko i wykwintnie udekorowane talerze zachwyciły smakiem oraz wizualnym wrażeniem każdego kęsa. I dlatego warto zajrzeć do Patio mieszczącej się w lobby rzeszowskiego Grand Hotel Boutique (ul. Dymnickiego 1A) czynnego codziennie w godzinach 12.00-22.30.
W nowym menu króluje:
• Sałatka z tuńczykiem: mix sałat, pędy bambusa, tuńczyk w sosie sojowym i sezamie, dressing na bazie morwy białej, limonki oraz mięty, pomidor koktajlowy, świeży ogórek, cebula czerwona
• Risotto z zielonym groszkiem, mięta, chili, parmezan
• Polędwica wołowa w boczku, krewetka tygrysia, purée z ziemniaka truflowego, młode warzywa
• Plastry polędwicy wołowej, dressing ziołowo-serowy, kiełki buraka, puder z czekolady i selera, kulki serowe
• Parfait z ciecierzycy, galaretka porzeczkowa, mus szpinakowy, puder migdałowy, konfitura z czerwonej cebuli i papryki, chips chlebowy
• Pieczony łosoś, orzech ziemny, komosa ryżowa z papryką, purée z buraka, majonez czosnkowo-koperkowy, czarny kawior
• Halibut, mus z mango, kasza kuskus, salsa z mango i pomidora, purée ze szparagów
• Filet z kurczaka kukurydzianego, purée ziemniaczane, borowik, warzywa korzeniowe sous-vide, jarmuż
• Pierś z kaczki, fondant ziemniaczany, brukselka, sos miodowo- anyżowy, marynowana cebula czerwona, jeżyna
• Kotleciki jagnięce, sałata z rzodkiewką i pomidorem koktajlowym, mus z kaszanki, purée z pomidora i mięty, mus z rozmarynu
• Comber z sarny, pietruszka, kapusta włoska, jeżyna, malina
• Polędwiczka wieprzowa sous-vide, purée z dyni, bób, boczek, grillowany ziemniak, piana z sałaty, sos na bazie zielonej herbaty i czekolady
• Kruche ciasto, jabłka, beza, coulis z truskawki, lody miętowe z chili
• Mus z białej czekolady, malina, herbata
• Assiette z cytryny z ciastem cygaretkowym i czekoladą