Stolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smaki

Opublikowano: 2018-08-13 20:57:00, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Od kwietnia br. w Rzeszowie wyraz „stolarnia” kojarzy się już nie tylko z heblowaniem, deskami, ściskami i imadłem.

Stolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smakiStolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smakiStolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smakiStolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smaki
Stolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smakiStolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smaki
Stolarnia - nie w drewnie „heblowane” dobre smaki

Cafe Stolarnia (ul. Słowackiego 8) to ciekawy lokal, z zaskakującym wnętrzem z dębowym parkietem i blatem baru z czarnego dębu (!) oraz – co najważniejsze - z autorskimi pomysłami na jedzenie Szymona Berłowskiego i Adriana Szopy. Od maja br. lokal znalazł się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Jak na razie wszystko chwalone (po 62 recenzjach na Facebooku mają średnią 4,9 więc nieźle), szczególnie smażona kaszanka na wiejskim chlebie na zakwasie - przesmaczne. Można się u nich uczyć tradycji kulinarnej naszego regionu zamawiając np. niezwykle oryginalnie podany tatar z żółtkiem oczywiście, wymyślone przez Szymona Berłowskiego - pierwsze w Rzeszowie – proziakoburgery z zszarpaną wieprzowiną. Powoli do annałów klasyki dobrego smaku przechodzą też takie dania jak Żur Stolarza czy – nowość - kaczka z sosem dereniowym z pęczotto.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij