Książka kucharska Carrefour

Opublikowano: 2017-03-15 19:53:54, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Od 15 marca klienci hipermarketów i supermarketów Carrefour, a także sklepu internetowego eCarrefour.pl oraz niektórych mniejszych sklepów, będą mogli kupić pierwszą książkę wydaną przez Carrefour w Polsce. Dwujęzyczna polsko-francuska publikacja, pt. „Z miłości do smaku” łączy elementy książki kucharskiej, przewodnika kulturalnego oraz poradnika w zakresie zdrowego odżywiania.

Fot. Carrefour

Fot. Carrefour

 

Książka, pt. „Z miłości do smaku” powstała z okazji 20-lecia Carrefour w Polsce. Dzięki współpracy z partnerami takimi jak Instytut Francuski, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, grupa Orbis oraz Instytut Paula Bocuse, a także znanymi polskimi i francuskimi kucharzami i pasjonatami gotowania oraz autorytetami świata nauki, sportu i biznesu, książka oferuje wyjątkowe i oryginalne na polskim rynku podejście do tematu kuchni, kultury polsko-francuskiej oraz zdrowego odżywania.

- Drodzy Czytelnicy, z radością oddajemy w Wasze ręce tę wspaniałą książkę kucharską wzbogaconą licznymi przepisami francuskich i polskich szefów kuchni, wieloma stronami poświęconymi sztuce stołu i sztuce życia, ale także dobremu samopoczuciu i zdrowiu, podkreślając znaczenie jakości produktów! Carrefour, grupa Orbis i Instytut Francuski w Polsce podzielają te same wartości w dążeniu do doskonałości czy to w świecie handlu, doświadczeniu hotelarskim czy też w dziedzinie języka i kultury. To właśnie powody, dla których wymyśliliśmy tę książkę wspólnie” – napisali we wspólnej przedmowie do książki - prezes Carrefour Polska Guillaume de Colonges, dyrektor Instytut Francuskiego Stanislas Pierret oraz prezes Orbis Gilles Clavie.

Na ponad 200 stronach nowej książki Carrefour, czytelnicy odnajdą inspirację do przygotowania ponad 50 potraw kuchni polsko-francuskiej - przystawek, sałat i sałatek, zup, dań głównych oraz deserów. Za ich przygotowanie odpowiadali zarówno światowej klasy francuscy kucharze nagradzani wieloma gwiazdkami Michelina, jak również szefowie kuchni znanych polskich restauracji, utalentowani kucharze młodego pokolenia, a także pasjonaci nowoczesnej kuchni polsko-francuskiej oraz zdrowego odżywiania.

Książka „Z miłości do smaku” nie jest jednak wyłącznie publikacją kulinarną. Zawiera ona liczne ciekawostki kulturowe związane z Polską i Francją, w tym z obyczajami, sztuką stołu, językiem czy biesiadowaniem. Czytelnicy zainteresowani tematem zdrowego odżywania znajdą w niej natomiast liczne porady żywieniowe oraz dotyczące stosowania w kuchni różnorodnych technik kulinarnych i ich wpływu na zdrowie, a także właściwości przygotowywanych posiłków, za których przygotowanie odpowiadali eksperci Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Książka „Z miłości do smaku” oferowana będzie w cenie 49 złotych.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij