„Krakowski Kumpir” w Rzeszowie
W centrum Rzeszowa szykuje się otwarcie nowego punktu gastronomicznego. Tym razem dania rodem z Turcji trafiają do nas poprzez Kraków.
W Rzeszowie - już niebawem - kolejne gastronomiczne otwarcie. W sobotę, 21 maja br., swoje pierzeje odemknie rzeszowski oddział Krakowskiego Kumpira, z siedzibą przy ul. Kopernika 4.
Kumpir to potrawa rodem z Turcji - ogromny pieczony ziemniak, którego podstawę stanowi masło czosnkowe, ser żółty, mięso oraz aromatyczne przyprawy. Każdy z ziemniaków upieczony jest tak, aby jego zawartość była miękka, a skórka lekko przypieczona.
Podstawa kumpira to 500 g ziemniaka, a gdy dodamy sosy, warzywa oraz mięso danie waży prawie (lub nawet ponad) 1 kg. A ceny nie są szalone zmieścimy się pomiędzy 7,99 a 15, 99 zł za porcję, a trzy sosy do wyboru gratis.
KZ