„Krakowski Kumpir” w Rzeszowie

Opublikowano: 2016-05-17 11:32:50, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

W centrum Rzeszowa szykuje się otwarcie nowego punktu gastronomicznego. Tym razem dania rodem z Turcji trafiają do nas poprzez Kraków.

Fot. Krzysztof Zieliński„Krakowski Kumpir” w Rzeszowie
Fot. Krzysztof Zieliński

Fot. Krzysztof Zieliński

 

W Rzeszowie - już niebawem - kolejne gastronomiczne otwarcie. W sobotę, 21 maja br., swoje pierzeje odemknie rzeszowski oddział Krakowskiego Kumpira, z siedzibą przy ul. Kopernika 4.

Kumpir to potrawa rodem z Turcji - ogromny pieczony ziemniak, którego podstawę stanowi masło czosnkowe, ser żółty, mięso oraz aromatyczne przyprawy. Każdy z ziemniaków upieczony jest tak, aby jego zawartość była miękka, a skórka lekko przypieczona.

Podstawa kumpira to 500 g ziemniaka, a gdy dodamy sosy, warzywa oraz mięso danie waży prawie (lub nawet ponad) 1 kg. A ceny nie są szalone zmieścimy się pomiędzy 7,99 a 15, 99 zł za porcję, a trzy sosy do wyboru gratis.

KZ

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij