Podkarpacki Kiermasz Wielkanocnych Produktów

Opublikowano: 2016-03-18 09:04:58, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Degustacje tradycyjnych wielkanocnych potraw, warsztaty kulinarne, pokaz gotowania blogerów i wiele innych atrakcji już w niedzielę.

Podkarpacki Kiermasz Wielkanocnych Produktów

 

Tak w dużym skrócie zapowiada się niecodzienna niedzielna impreza, która odbędzie się w niedzielę (20 marca 2016) w kompleksie gastronomicznym Taurusa w Rzeszowie przy ul. Podkarpackiej (na granicy z Boguchwałą, dawniej bar Pod samolotami). Początek o godzinie 9.00, a impreza potrwa do 15.00.

-Na kiermasz chcemy zaprosić wszystkich chętnych, ale w szczególności mieszkańców Rzeszowa i Boguchwały. Będą degustacje potraw przygotowanych przez blogerów kulinarnych. Dziś nie każdy samodzielnie gotuje czy piecze a my chcemy pokazać jak to wygląda, gdy przygotowujemy produkty w tradycyjny sposób. Będą kiełbasy swojskie wędzone drewnem i żurek wielkanocny, tradycyjne mazurki, wilkanocne baby ale przede wszystkim świąteczny klimat przy wielkim wielkanocnym stole, podobnym do tych jakie kiedyś gościł na polskich szlacheckich dworach, będziemy częstować chrzanem, ciastami, wedlinami, sałatkami – mówi Fryderyk Kapinos Dyrektor ds. marketingu Firmy „Taurus". 

O godz 12.00 odbędą się warsztaty kulinarne. Blogerzy będą przygotowywali potrawy wskazane przez szefa kuchni Janusza Flisa z karczmy Dolina Pstrąga i szefa kuchni bar Taurus Dorotę Pelc. Podczas kiermaszu odbędzie się również konkurs kół gospodyń wiejskich na najlepszą babkę wielkanocną. W zeszłym roku podobny kiermasz odbywał się w Machowej.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij