Promocje E.Leclerc – kuchnia francuska - 1 marca - 6 marca 2016
Tygodniowe promocje E.Leclerc (1-6 marca br.) upływają pod hasłem „Dni Francuskie”. Będzie okazja poeksperymentować. A co mieści się w ofercie?
Początek marca w sklepach E.Leclerc będzie należał do kuchni znad Loary. Od 1 do 6 marca
na odkrywców smaków czekają rozmaite sery – boursin, roquefort czy chamois d’or to tylko niektóre z nich. Większość przysmaków powstaje na miejscu, w oparciu o oryginalne francuskie receptury – rogaliki z nadzieniem, tarty i francuskie tosty – wszystko to w wersji słodkiej lub słonej.
Nie zabraknie też potraw, które dla większości klientów okażą się odkryciem – od podsuszanej kiełbasy nadziewanej laskowymi orzechami, ciągle nieodkrytego w Polsce foie-gras w różnych odmianach czy tapenady – charakterystycznej pasty z oliwek. Dla wegetarian - Tabouleh, czyli sycąca sałatka z kaszy kuskus, pomidorów i oliwek. Oczywiście można będzie też nabyć legendarne żabie udka.
Zwolennicy kuchni polskiej znajdą urozmaicone wersje znanych dań – dyniową zupę z kasztanami
lub serem, czy choćby filety z makreli w białym winie. Nie trzeba przecież rezygnować z przyzwyczajeń, jeśli łatwo można je wzbogacić.
Ciasto francuskie - 2,69 zł/230 g (przedtem 2,99)
Camembert - 4,99 zł/250 g (przedtem 5,95)
Kiełbasa podsuszana z orzechami - 7,99 zł/250 g (przedtem 9,99)
Rogalik maślany - 0,69 zł/ szt.
Nektar gruszkowy - 4,99 zł/1 l
Paluszki z ementalerem - 3,49 zł/85 g
Musztarda Dijon - 2,99 zł/160 g
Kapary w zalewie octowej - 3,39 zł/90 g
Makaron 3 min. Turini - 2,79 zł/500 g
Kuskus - 349 zł/500 g
Małże św. Jakuba - 29,99 zł/250 g
Żabie udka - 24,99 zł/500 g