Kuchnia & Wino w Kuk Nuk w galerii Plaza Rzeszów
Restauracja Kuk Nuk w Centrum Handlowym Plaza Rzeszów już w najbliższą sobotę 25 kwietnia 2015 r. zaprasza na wyjątkową kolację degustacyjną.
Fot. Kuk Nuk
Kuk Nuk od ponad roku działa w rzeszowskiej Plazie. Lokal znajduje się na parterze Centrum. Menu przygotowywane jest ze świeżych, regionalne produkty z Podkarpacia. Sezonowa karta, zmieniająca się wraz z porami roku, niebanalne połączenie smaków oraz nowoczesne próżniowe gotowanie w niskich temperaturach w technologii sous-vide (mięsa nawet kilkanaście godzin).
W najbliższą sobotę (25 kwietnia 2015) szef kuchni Maciej Stankiewicz przygotuje specjalne potrawy z wykorzystaniem metody sous-vide. Dopełnieniem smaku każdego dania będzie wyselekcjonowane wino.
W menu degustacyjnym znalazły się wyjątkowe połączenia m.in. pstrąga wędzonego, cytryny, szparagów i nasturcji lub przegrzebków, kalafiora, solirodu i żółtka. Szef kuchni poda także kaczkę połączoną z rzepą, rabarbarem i sezam oraz kurczaka z marchewką, pasternakiem i sałatą. Specjalne połączenia smaków dopełni deser z truskawek, czekolady, mięty i bratków. Szef Kuchni Maciej Stankiewicz przygotuje swoje wyjątkowe propozycje dań z wykorzystaniem metody sous-vide. Wszystko podane z wyselekcjonowanym winem idealnie współgrającym z paletą smaków i aromatów każdego z dań osobno.
Kolacje degustacyjne z cyklu Kuchnia & Wino w znajdującej się w CH Plaza Rzeszów restauracji Kuk Nuk organizowane są cyklicznie.