Restauracja Kuk Nuk w Plaza Rzeszów
W Plazie otwarta została nowa restauracja - Kuk Nuk. Oferuje polską kuchnię fusion. Lokal ma prawie 300 mkw i znajduje się na parterze centrum.
W nowym lokalu w CH Plaza Rzeszów oferowana jest kuchnia fusion czyli łączenie smaków - bardzo modny kulinarny trend. Na autorskie menu szefa kuchni składają się tradycyjne potrawy polskiej kuchni, przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami.
– Stąd też nasza nazwa. KUK (ang. cook), bo gotować, NUK (ang. nook), bo zakątek, zaułek – tłumaczy Magdalena Delmaczyńska, przedstawicielka restauracji. - Chcemy, aby nasz lokal był miejscem, w którym można odpocząć po zakupach i spotkać się w gronie znajomych przy dobrym obiedzie czy kolacji
W menu np. śledź marynowany w burakach na chlebie pieczonym na liściu kapusty, udko z kaczki sous-vide z pudrem truflowym, lanymi kluskami i rabarbarem czy deser w postaci musu z koziego sera, podawany z lodami z buraka.
- Nasz szef kuchni stawia na produkty regionalne, stąd też w karcie można znaleźć m.in. schab faszerowany kiszką pilzneńską oraz carpaccio z gęsi biłgorajskiej z podkarpackim olejem rzepakowym – opisuje Magdalena Delmaczyńska.