Piwo Grimbergen Double – o smaku mahoniu

Opublikowano: 2014-01-22 23:31:01, w kategorii: Porady

Zimą lepiej smakują piwa ciemne, o rozgrzewających smakach.

Piwo Grimbergen Double – o smaku mahoniu

 

Sekretem ciemnego koloru i intensywnego smaku Grimbergen Double jest mieszanka różnych rodzajów specjalnie wyselekcjonowanych słodów. W jego zapachu wyczuć można suszone owoce - wiśnie i śliwki, a także delikatne nuty karmelu. Smak tego trunku jest ciężki, ma on jednak bardzo subtelną goryczkę i jest lekko słodkawy. W tym wyjątkowym piwie wyczuć można owocowe i korzenne nuty, a także zdecydowany aromat palonego słodu. Jego intensywny, wyrazisty charakter świetnie skomponuje się z ciężkimi daniami. Doskonale więc będzie współgrać ze smakiem ciemnego mięsa, z tłustymi, zawiesistymi sosami, czy mocno przyprawionymi i bogatymi w smaku potrawami.

Grimbergen Double to doskonałe piwo na jesienne i zimowe miesiące, podczas których mimowolnie poszukujemy w daniach aromatów korzennych i rozgrzewających, intensywnych smaków. Ciemna barwa tego piwa przywodzi na myśl ciepłe kolory jesieni – czerwone, ozłocone upływem czasu korony drzew, które z czasem zaczyna pokrywać biały, zimowy puch… niczym piana na szczycie tego mahoniowego trunku.

Tagi: piwo, alkohol

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij