Ryby na Wigilię w Lidlu
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już wkrótce rozpoczniemy poszukiwania najlepszych produktów, by przygotować wyśmienitą wigilijną kolację.
Fot. Lidl
Polskich świąt nie byłoby bez karpia. To nieodłączna i podstawowa część jednej z dwunastu tradycyjnych, wigilijnych potraw. W Lidlu oferta karpi hodowanych w Polsce przez producenta mającego wieloletnią tradycję. W ofercie dostępne będą od 16 grudnia płaty karpia (1,99zł/100g) oraz od czwartku 19 grudnia tuszki świeżego karpia (1,49zł/100g), które hodowane były w stawach przepływowych, dzięki czemu ich mięso nie ma mulistego posmaku i cechuje się najwyższą jakością.
Wigilijna kolacja to nie tylko karp. Pstrąg łosiosiowy (2,49zł/100g) jest rybą pyszną i delikatną w smaku. To świetny wybór dla osób uwielbiających eksperymentować w kuchni. Mięso smakiem i kolorem zbliżone jest do łososia, znakomicie nadaje się do pieczenia oraz smażenia. Kolejną propozycją dla wymagających jest palia alpejska (2,49zł/100g), ceniona za swój delikatesowy smak. Ryba ta ceniona jest przez smakoszy w całej Europie, gdzie uznaje się ją za rarytas. Cechuje się ona charakterystycznym ubarwieniem – w postaci kropek, co w naturalnym środowisku jest znakomitym kamuflażem. Pstrąg łososiowy i palia alpejska dostępne będą w sklepach Lidl od poniedziałku 16 grudnia.
W ofercie pojawi się także specjalna pozycja dla osób, które cenią sobie najbardziej wyborną część ryby. Polędwica z dorsza (4,99zł/100g) to chude, delikatne oraz pozbawione ości i skóry mięso. Nadaje się idealnie dla dzieci oraz dla smakoszy, którzy docenia wyjątkowe walory smakowe tej części ryby.