Cukiernia „Paula” otwarta w Rzeszowie
Od czwartku, 4 października br. w Rzeszowie można spróbować wybornych ciastek z Dynowa. Swoją nową ciastkarnię-kawiarnię otwiera znany dynowski producent „Paula”.
Na parterze, w dwóch pomieszczeniach zabytkowej kamienicy przy ul. Matejki16 (naprzeciw kościoła farnego), otwiera się ciastkarnia „Paula”.
- Pieczemy według starych receptur i z naturalnych składników – zapewnia Elżbiety Piskorek, właścicielka cukierni.
W ciastkarni można wybierać spośród ciast, ciasteczek, tortów, kremówek, ptysi, eklerów i innych słodkości. „Paula” jest członkiem Klastra Podkarpackie Smaki, będzie więc można tu znaleźć także tradycyjne i ekologiczne wyroby innych firm z klastra: miody z ekologicznych pasiek dukielszczyzny (Eko Bałon), paluszki i precle z piekarni Bogumiła Ramska, herbatki owocowe oraz owocowo-ziołowe czy susze owocowe produkowane w Handzlówce (AWB Alina Becla).Specjalnością zakładu ma być kremówka dynowska.
kz