Stary Browar w hotelu Bristol
W sobotę w Rzeszowie otwarty zostanie nowy lokal - Stary Browar Rzeszowski. Oferował będzie nie tylko piwo.
Fot. Bristol
Zobacz relację w Blekitna.tv - Rzeszowskiej Telewizji Internetowej
W sobotę (7 września) o godz. 16 otwarty zostanie tu Stary Browar Rzeszowski.
Lokal ten będzie oferował zdecydowanie dużo więcej niż tylko możliwość napicia się dobrego piwa. Trunek ten będzie li tylko pretekstem do towarzyskiej biesiady. Wystarczy rozejrzeć się po lokalu: wygodne siedziska pozwalają z jednej strony na intymne spotkanie we dwoje, z drugiej na imprezę dla paczki przyjaciół zainteresowanych np. obejrzeniem meczu. A w centrum gigantyczne, miedziane kadzie – w sumie na 14 tysięcy litrów - z pracującym cały czas w procesie tworzenia piwem, nad którym czuwał będzie Jacek Michna, Mistrz Polski Piwowarów Domowych. Nalewany z nich trunek będzie świeży, niepasteryzowany, nieklarowany. Na początek browar będzie oferował pięć gatunków:
- pilzner (tradycyjne jasne piwo o lekko gorzkim smaku),
- marcowe zwane też lager (odmiana pilznera posiadająca delikatniejszy smak),
- pszeniczne (mocno gazowane o intensywnym zapachu),
- pale (w rodzaju piw brytyjskich z mała ilością piany)
- ciemne.
Ważnym elementem menu będą potrawy i dania przygotowane pod kątem właśnie tego trunku, z atrakcyjnym sposobem podania. I tak żurek czy bigos serwowany będzie w upieczonym na miejscu bochenku chleba. Z kolei szaszłyk dostaniemy na drewnianym podeście z przyprawami. Można zamówić także ulubione pierogi podane prosto z wody, opieczone na patelni lub w piecu, a na smakoszy czekać będzie kaczka, golonka lub biała kiełbasa własnej produkcji.
Radosław Fischbach, kierownik gastronomii Hotelu Bristol zapewnia, że ceny dużego piwa będą się zaczynały od 7 złotych, a dla niezdecydowanych za 16 złotych będzie można zamówić „deskę konesera” czyli cztery rodzaje piwa do degustacji po 0,2 litra z każdego rodzaju.
Tylko w dniu otwarcia, od godziny 16.00, ceny na wszystkie potrawy i napoje będą obniżone o połowę.