Luksus na świątecznym stole – Lidl Deluxe na Wielkanoc

Opublikowano: 2014-04-10 18:39:40, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Kawior, homar, jaja przepiórcze - to nie menu restauracji, ale Deluxe. 24 marca ruszyła kolejna odsłona oferty Deluxe w Lidlu, a eksperci kulinarni sieci uczą, jak obchodzić się z produktami, na których przyrządzenie czasami brakuje pomysłu.

Luksus na świątecznym stole – Lidl Deluxe na Wielkanoc

 

Marka własna Deluxe sieci Lidl to produkty o charakterze premium. Jak pokazują badania, rynek dóbr luksusowych w Polsce systematycznie rośnie, a konsumenci coraz większym zaufaniem darzą marki własne sieci handlowych. Wybieramy je coraz chętniej, nie tylko z powodu atrakcyjnej ceny, ale też z uwagi na jej dobrą relację do jakości.

Zdaniem Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, od kilkunastu już lat z roku na rok w okresie przedświątecznym Polacy wydają więcej i częściej są skłonni jeść bardziej wystawnie. Lidl ze swoją marką Deluxe sięga do segmentu produktów premium.

W ofercie znajdziemy takie przysmaki jak krewetki, homar czy kawior. Tu jednak pojawia się pytanie „Co dalej?”. Wielu z nas bowiem nie wie co z tym luksusem zrobić, kiedy przyjdzie nam zmierzyć się z nim w kuchni i przyrządzić zeń danie. Na stronie kuchnialidla.pl są przepisy wraz z objaśnieniami, jak krok po kroku przyrządzić danie premium w sam raz na wyjątkowy czas Świąt.

Chcemy odczarować produkty premium i uczynić je bardziej dostępnymi. Udało nam się to w przypadku gęsiny – wprowadziliśmy ją do oferty, dostarczyliśmy też przepisy i akcja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Oferta marki Deluxe to propozycja wyśmienitych produktów wysokiej jakości w bardzo atrakcyjnych cenach – mówi Patrycja Kamińska, PR manager Lidl Polska.

Wiosenna oferta Deluxe to gama produktów, z których przyrządzimy przystawkę, danie główne oraz deser z kawą. Wśród produktów znajdziemy homara, sprzedawanegow 680 - gramowych opakowaniach w cenie 24,99 zł (76,89 zł/ kg) czy greckie antipasti w cenie 24,99 zł. Dla porównania w innych sklepach za homara przyjdzie nam zapłacić nawet 180 zł za kilogram. Z kolei popularny łosoś w ofercie Deluxe dostępny będzie w cenie 4,49 zł za 100 g, podczas gdy w konkurencyjnych sieciach ceny za ten produkt sięgają nawet 70 zł za kilogram.

Kawior z pstrąga to doskonały dodatek do kanapek. Także pasztet belgijski i pasztet z muszli św. Jakuba doskonale sprawdzą się na świeżym pieczywie, podobnie jak wieprzowa, dojrzewająca szynka włoska Crudo Cremona, szynka Jamón Serrano czy sery pleśniowe.

Krewetki są najpopularniejszymi owocami morza, a pomysł na danie z nich znajdziemy na kuchnialidla.pl. Homar, o bardzo delikatnym mięsie, będzie doskonałą propozycją na wyjątkową kolację z rodziną czy ze znajomymi. Na deser w wersji luksusowej Lidl proponuje tiramisu wraz z filiżanką kawy Colombia lub Nicaragua, które sprzedawane są w gustownych, drewnianych baryłkach. W słodkiej części oferty znajdziemy też pralinki, orzechy laskowe w czekoladzie mlecznej czy czekoladki z musem.

Od 24 marca, w ramach oferty Deluxe dostępne są także tortelloni, sacchettini, dressingi do sałatek, pasty do pieczywa, oleje z orzechów włoskich i wiele innych luksusowych propozycji na pyszne posiłki.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij